Cleanroom Combination Group & Craft Capital sluiten partnership

PERSBERICHT

Bergeijk/Zeist, 24 februari 2023

Cleanroom Combination Group, specialist in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van hoogwaardige cleanrooms heeft Craft Capital als partner aangetrokken om samen de volgende fase van haar groeitraject in te gaan. CCG, gevestigd in Bergeijk, levert een brede selectie aan cleanroom gerelateerde diensten, waardoor zij met haar concept als een ‘one-stop-shop’ fungeert voor haar klanten. Gericht op het hoogwaardig segment van de markt, bedient zij een diversiteit aan klanten in een aantal sterk groeiende markten: gezondheidszorg, farma/biotech, hightech industrie en laboratoria.

Nieuwe groeifase
Gerrit Bakker, DGA van CCG: “De afgelopen 20 jaar zijn wij toegewijd geweest om van CCG een toonaangevende speler te maken in het hogere segment van de cleanroom markt. Nu CCG aan de vooravond staat van een nieuwe groeifase, zijn wij op zoek gegaan naar een financiële partner die toegevoegde waarde kan brengen om dat traject te begeleiden. Wij zijn er zeer enthousiast over dat we in Craft Capital een partner hebben gevonden die niet alleen dezelfde waarden deelt met CCG, maar ook vanuit een ondernemersachtergrond acteert en het team op vele vlakken uitstekend aanvult.” Craft Capital heeft per 23 februari 2023 een meerderheidsbelang in CCG verworven en ING zal het partnership mede financieren. Het directieteam zal ook participeren in CCG. De dagelijkse leiding heeft Gerrit overgedragen aan Michiel van Kooten (CEO) en Walter van Giersbergen (CFO). Gerrit zal betrokken blijven als strategisch adviseur en aandeelhouder.

Samenwerking
Craft Capital gelooft sterk in het groeipotentieel van CCG. Pieter Leyssius (Managing Partner): “De onderneming heeft een uitstekende reputatie in de realisatie en instandhouding van kwalitatief hoogwaardige cleanrooms, waardoor zij een sterke marktpositie heeft verworven en een uitgebreid netwerk heeft opgebouwd. Wij zijn zeer onder de indruk van het management en de ontwikkeling die CCG de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en geloven sterk dat door de positieve onderliggende markttrends in o.a. de zorg, farma en hightech markten er nog vele mogelijkheden zijn voor CCG om in de komende jaren verder te kunnen groeien. Wij kijken er erg naar uit om CCG daar de komende jaren bij te mogen ondersteunen.” Michiel van Kooten (CEO): “Ik ben zeer verheugd met de toetreding van Craft Capital als partner van CCG. Met hen hebben we een krachtige partij aan boord, die ons strategisch goed kan ondersteunen en additionele slagkracht brengt om versneld te kunnen groeien wanneer er zich passende mogelijkheden voordoen.”

Over Cleanroom Combination Group
CCG is een vooraanstaande speler in het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van hoogwaardige geclassificeerde cleanrooms. Het bedrijf biedt haar klanten, samen met langdurige partners, een one-stop-shop-concept met een breed scala aan competenties en producten, die bijdragen aan de volledige realisatie van cleanrooms. De afdeling Service & Onderhoud van CCG is in staat om met minimale down time van het productieproces elke hoogwaardige faciliteit te inspecteren en up-to-date te houden.

Over Craft Capital
Craft Capital is een investeringsfonds van de familie Roerink en is in 2021 opgericht door Gerjhan Roerink en Pieter Leyssius. Het fonds investeert in Nederlandse MKB bedrijven om deze samen met de ondernemer(s) verder te laten groeien. De familie Roerink is eigenaar van onder andere Zuivelhoeve en oud-eigenaar van Heks’nkaas. De investering in Cleanroom Combination Group vormt de derde investering van het fonds.