Service en onderhoud

Onderhoudscontract garandeert constante kwaliteit

De afdeling Service & Onderhoud van Cleanroom Combination Group is in staat – door in een vroeg stadium met gebruikers te spreken – om met minimale down time van het productieproces elke hoogwaardige faciliteit te controleren en up-to-date te houden. Reguliere controle en onderhoud zorgen ervoor dat de faciliteit blijft voldoen aan de strenge eisen die gesteld worden aan geclassificeerde ruimtes.

Aanpassing of uitbreiding

Buiten het noodzakelijke onderhoud kunnen kleine aanpassingen door proceswijzigingen of reparaties wenselijk zijn. Onderdelen zoals doorgeefsluizen, luchtdichte deuren of proces-apparatuur kunnen door veroudering aan vervanging toe zijn.

Personeel en projecten

Het team van S & O heeft uitgebreide ervaring in diverse faciliteiten opgedaan. Meerjarige onderhoudscontracten zijn o.a. afgesloten voor OK-complexen, productieapotheken, nucleaire laboratoria, cleanrooms en BSL3 faciliteiten.

Advisering en uitvoering

Door adequate advisering en vakkundige uitvoering blijft elke faciliteit op het hoogste niveau.
Aan de orde komen:

– Bouwtechnische opname van de status
– Rapportage en advisering n.a.v. de opname
– Onderhoud, aanpassingen, kleine en grote verbouwingen
– Onderhoudscontract met een bijbehorend SLA
– Opstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP)

Onderhoudscontract

Een onderhoudscontract wordt op behoefte afgestemd en in een Service Level Agreement geformuleerd. Daarin wordt vastgelegd welke onderdelen in welke frequentie worden gecontroleerd, als ook de responsetijd. Tijdens de inspectie worden alle bouwkundige aspecten gecontroleerd en een schriftelijke rapportage opgesteld. Deze onderhoudsvorm garandeert een constante kwaliteit van de faciliteit. Het onderhoudscontract bestaat uit:

– Inspectie en rapportage
– Reparaties aan vloeren, wanden, plafonds en meubilair
– Afstellen van draaiende delen zoals hang- en sluitwerk
– Onderhoud van doorgeefkasten, gasdichte deuren, schuifdeuren en meubilair
– Vervangen van HEPA filters en roosters
– Uitvoeren van jaarlijkse inspectie
– Cleanroomreiniging
– Validatie