Medische technologie

Klik hier voor referenties

Cleanroom ontwerp en realisatie

Productie- en onderzoeksruimtes in de medische technologie zijn geclassificeerde GMP ruimtes waar biologische- en chemische verontreiniging uit den boze is. Deze ruimtes zijn ingedeeld naar een ISO-stofklasse. In de ISO 14644 zijn onder andere internationale afspraken vastgelegd betreffende de bouw, het gebruik en het schoonhouden van cleanrooms.

Cleanroom concept

Cleanroom Combination Group heeft meerdere cleanroom concepten ontwikkeld dat rekening houdt met deze wensen en eisen.

De wand in het CCG-3-systeem wordt opgebouwd met een Metal Stud-structuur met meervoudige beplating van duurzame gipsplaat, bekleed met Trespa Toplab Vertical 3 mm en ronde RVS of gepoedercoate profielen voor de wand/wand- en wand/plafond-overgangen. De integratie van techniek en kozijnen is volledig uitgedetailleerd waardoor luchtdichtheid en optimale desinfectie gegarandeerd worden. Transportmogelijkheden worden gecreëerd middels in de wanden geïntegreerde doorgeefkasten en/of goederensluizen.

CCG-6-systeem is een robuust systeem en kan rechtstreeks op het metalen regelwerk aangebracht worden, waardoor het gebruik van gipsplaat vermeden wordt. Ronde RVS of gepoedercoate profielen voor de wand/wand- en wand/plafond-overgangen worden ook in het 6 mm systeem toegepast.

Het Puracore wandsysteem is een modulair FM-approved systeem en VHP bestendig. De standaard panelen zijn 12 mm dik en hebben een kern van aluminium honingraat, bekleed met gecoat staalplaat of RVS.

Het CCG metalen wandsysteem is demontabel opgebouwd uit stalen regelwerk. Gekozen kan worden uit een gipsplaat bekleed met gecoat staalplaat of RVS, of een 10 mm aluminium honeycomb lining panel. Door bevestiging middels magneten is het aanpassen van techniek in of achter de wand in zeer korte tijd te realiseren en levert dit een minimale verstoring van de operationele processen op.

Cleanroom plafond en vloer

Het plafond van de cleanroom kan naar wens worden uitgevoerd als systeemplafond, voorzien van metalen cassettes, ingesealde akoestische panelen of als Metal Stud plafond met CCG cleanroom coating of Trespa Toplab Vertical 3 mm, voor een maximale luchtdichtheid.
De vloer kan worden afgewerkt met een hoogwaardige PVC of epoxy gietvloer en een vlak in de wand geïntegreerde plint, in- en uitwendige 3D-hoeken en naar 0 aflopende deuraansluitingen.

Vaste inrichting van de cleanroom

De vaste inrichting van de cleanroom wordt geproduceerd van Trespa Toplab Vertical en wordt vlak in de wand geïntegreerd. Holle ruimtes, slecht reinigbare naden en moeilijk bereikbare delen worden hierbij vermeden. Kasten worden naar het plafond toe afgewerkt, zodat zij geen stof of ‘tijdelijke’ goederen kunnen verzamelen. Accessoires zoals klompenrekken, dispensers en overstapbanken completeren de ruimtes.