Samenwerken aan een hypermoderne hybride OK

Verschenen in: FMT Gezondheidszorg

Cleanroom Combination Group heeft onlangs een symbolische marker gezet in een decennium van samenwerking met het Groene Hart Ziekenhuis door de voltooiing van een hybride operatiekamer in Gouda. In 2013 realiseerde Cleanroom Combination Group in opdracht van J.P. van Eesteren voor het Groene Hart Ziekenhuis zes operatiekamers en bijbehorende opdekruimtes. Tien jaar later keert deze combinatie terug voor de realisatie van een hybride operatiekamer, gesitueerd in de patio van het ziekenhuis. Dit project combineert innovatie met functionaliteit, door gebruik te maken van strakke, gladde en goed schoon te maken wandafwerking en vlak ingebouwde geavanceerde technologieën.

De realisatie van de hybride OK voor het Groene Hart Ziekenhuis was het resultaat van een goed op elkaar ingespeeld bouwteam, bestaande uit: opdrachtgever het Groene Hart Ziekenhuis, aannemer J.P. van Eesteren, architect EGM Architecten, installateur ULC, adviseurs Deerns en OKCN, en OK-bouwer Cleanroom Combination Group. Alle partijen kijken met trots terug op een vlekkeloze en prettige samenwerking aan de hand van een strakke planning, die geleid heeft tot een topresultaat.

De nieuwe hybride operatiekamer integreert de functionaliteiten van conventionele chirurgie met radiografische beeldvorming. Deze technologische vooruitgang vermindert de noodzaak voor herhaalde ingrepen, wat leidt tot minder complicaties en een versneld herstel voor patiënten. Een bijzondere toevoeging is de C-boog, die zich via een plafondrail om de patiënt beweegt. Dit apparaat illustreert de geavanceerde technologieën die nu beschikbaar zijn.

De afgelopen tien jaar heeft het team van Service & Onderhoud (S&O) van Cleanroom Combination Group het onderhoud van de in 2013 gerealiseerde operatiekamers verzorgd en zo de kwaliteit gewaarborgd. Mede hierdoor is de band met het Groene Hart Ziekenhuis verder versterkt.

Als specialist in het creëren van schone en veilige omgevingen biedt Cleanroom Combination Group een breed scala aan diensten, waaronder het ontwerp, de bouw en het onderhoud van gespecialiseerde ruimtes die voldoen aan strenge hygiënische normen. Haar expertise strekt zich uit tot het realiseren van complexe projecten voor ziekenhuizen, laboratoria en andere instellingen waarin schoonmaakbaarheid cruciaal is. Cleanroom Combination Group staat klaar om voor elke klant passende cleanroom-oplossingen, systemen en diensten te leveren, afgestemd op specifieke behoeften en eisen. Met een focus op klantspecifieke oplossingen zorgen zij ervoor dat elke ruimte optimaal functioneert, van de planning en bouw tot onderhoud en support.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking, zodat deze prachtige nieuwe hybride OK op korte termijn door het Groene Hart Ziekenhuis in gebruik kan worden genomen.